theehuis

Joke Konijn in actie voor Warchild!

Het Theehuis staat vol met konijnen voor Warchild

Omdat ik mij door het geweld in o.a. Syrië zo hopeloos voelde, begon ik van klei 'knuffels' te maken. Het idee was de knuffels op te sturen naar alle wereldleiders, met de wens om te stoppen met al dat geweld. Omdat ik 'Konijn' als achternaam heb, ben ik vooral hiermee verder gegaan. Ondertussen bedacht ik mij dat ik niet de daders maar beter de slachtoffers kan helpen. De beelden van vluchtelingen doen denken aan het verhaal van de vluchtende konijnen in het boek Watership Down, dat helaas door de geschiedenis heen een actueel verhaal blijft.

Inmiddels ben ik bezig met een serie konijnen. Elk konijn gaat in een op maat gemaakt en genummerd kistje met één pagina uit het verhaal Watership Down. Ook krijgt elk konijn een gelukssteen, zoals een Jaspis of een bergkristal, die troost en hoop biedt aan de nieuwe eigenaar. Vijftig procent van de opbrengst is voor kinderen die in vluchtelingenkampen moeten overleven.

U kunt doneren voor deze actie via de website van Warchild:
Joke Konijn in actie voor War Child

warchild-knuffelkonijn warchild-knuffelkonijn

Weekend Expositie

Za en zo van 13 - 17 uur, t/m juli 2018

In het pittoreske Theehuis van de Beeldentuin, op de Lagedijk tegenover nr. 100 te Zaandijk, exposeert Joke Konijn nieuwe schilderijen en beelden. De kunstwerken zijn ook te koop. Prijzen variëren van €80 tot €2000.

Vanaf augustus is er elke maand een duo-expositie met een kunstenaar of dichter die ze bewondert.

theehuis

Agenda van januari t/m juni 2018

Januari 2018: Theehuis gesloten

Februari 2018: Ontwerpster Mariëtte Wolbert & Joke Konijn

Maart 2018: Club Jos van Oosterhout & Joke Konijn
Expositie 'Beestenboel'

April 2018: Dichteres Frouwkje Zwanenburgh & Joke Konijn

Mei 2018: Nicole van der Heijden & Joke Konijn

Juni 2018: Artist in residence

kunstwerk

Vrijdag Workshop op afspraak

Joke geeft op vrijdag workshops in het Theehuis, voor maximaal 6 volwassenen. U kunt deelnemen aan een workshop 'Wassen beeldjes maken' of een workshop 'Schilderen op glas'.

Meer informatie over de workshops

workshop