projecten in opdracht

Wisseltrofee

Joke Konijn maakte voor de Bredenhofstichting een wisseltrofee voor de Zaanse Natuur- en Landschapsprijs. Een uniek bronzen beeldje met de tekst: Kind in gesprek met de grutto over hun toekomst.

De Bredenhofstichting zet elke twee jaar een aantal personen (vrijwilligers of professionals) in het zonnetje voor hun bijzondere inzet voor de Zaanse natuur. De winnaar krijgt de wisseltrofee. De andere kandidaten ontvangen een oorkonde. Meer informatie op zaansenatuurenlandschapsprijs.nl

Opdrachtgever: Bredenhofstichting

Wisseltrofee

Veldwerk Expo

Sinds 2001 organiseert Joke Konijn via stichting Veldwerk met plaatselijke kunstenaars en inwoners een beeldende kunst - en poëzieroute in en rond de Schaalsmeerpolder.

De meest recente editie van het evenement, Veldwerk Expo 2016, had als thema "Doorbraak", een verwijzing naar de grote overstroming in dit gebied in 1916. Eerder edities waren er onder andere in 2013 ('Laaglanders'), 2010 ('Kwelgeesten'), en 2008 ('Landverkenners'). Meer informatie is te vinden op de website veldwerkexpo.nl

Opdrachtgever: Stichting Veldwerk Expo Wormerland

flyers

Project 'Tropisch eiland in de Braak'

Een samenwerkingsproject van Joke Konijn en inwoners van Wormerland.

Dankzij onze dijken leven we al 100 jaar met droge voeten. De opwarming van de aarde baart zorgen, maar er komen ook nieuwe kansen. Met het stijgen van de temperatuur leven we over 100 jaar misschien in een tropisch klimaat waarin papegaaien, kaketoes en apen onze nieuwe vrienden worden. De toekomst is kleurrijk door de inwoners verbeeld. De halsbandparkiet is reeds gesignaleerd!

Het project was onderdeel van Veldwerk 2016, met als thema en titel 'Doorbraak'. De Braak is een meertje in de Schaalsmeerpolder dat onstond na een dijkdoorbraak. Het is een stille getuige van onze geschiedenis met het water.

Opdrachtgever: Stichting Veldwerk Expo Wormerland

project

Kinderproject 'Molenmakers gevraagd!'

Een project in samenwerking met het Molenmuseum.

Duizend kinderen uit de groepen vier tot en met zeven maakten in Molen Het Pink een molentje dat vervolgens in het Molenmuseum een plek kreeg. Onder deskundige begeleiding van kunstenaar Joke Konijn konden de kinderen hun molentje beschilderen.

Opdrachtgever: Stichting Molenmuseum.

project

Project 'Levensboom'

Een samenwerkingsproject van Joke Konijn met kinderen en leerkrachten van Openbare Basisschool Neck en kinderen van kinderopvang Baloe.

Joke Konijn bedacht het basisvoorstel voor het projectplan, de vorm en de materiaalkeuze. Inspiratiebron voor de 'Levensboom' is de berkenboom, karakteristiek voor dit waterrijke laagland en één van de lievelingsbomen van de kunstenaar. De Levensboom staat voor groei en ontwikkeling. De kinderen bewerkten hun blaadjes met papier, verf, potlood, stiften, gips, steen, textiel, glitters en kraaltjes tot unieke en eigenzinnige creaties. Deze zijn door de kunstenaar in compositie gebracht en verwerkt tot de kroon van de Levensboom.

Opdrachtgever: Bot Bouwinitiatief Heerhugowaard en Kinderopvang Baloe Wormer.

levensboom

Project 'Een kast voor het goede doel'

Het Kunstcentrum organiseerde in 2009 voor haar 35-jarig bestaan de bijzondere expositie 'Zaans Goed'. Hiervoor werden 10 kunstenaars uit de Zaanstreek uitgedaagd om tweedehands spullen te transformeren tot echte kunstwerken. De opbrengst van deze verkooptentoonstelling kwam deels ten goede aan de restauratie van de Karel Appel ramen in de Paaskerk in Zaandam. Joke Konijn zette haar creativiteit en vakmanschap in om een eigen stempel op een kast te drukken. Het resultaat van de transformatie kunt u hier bekijken.

Opdrachtgever: Kunstcentrum

kast

Overzicht van alle opdrachten

Joke werkt in opdracht sinds 1987. Een overzicht van alle opdrachten is te vinden op de CV-pagina.